Skip to main content

Betonlook

Een zeer populaire en decoratieve afwerking in een modern interieur is tegenwoordig de betonlook, ook genoemd beton ciré / Microcement / Betonstuc / Beal Mortex. Deze strakke en robuuste uitstraling is zeer in trek in bedrijfsruimtes, kantoorpanden, winkels en woonhuizen. Het geeft dat unieke gevoel van zowel een huiselijke als zakelijke sfeer en geeft een verrassende persoonlijkheid aan alle ruimtes. Of het nu in een keuken, toilet, woon-, slaap-, badkamer of bedrijfsruimte is.
Betonlook heeft de industriële uitstraling van een betonvloer maar beschikt daarnaast over de voordelen van een gietvloer.
Het is daarom ook mogelijk een variatie in de kleur aan te brengen. Omdat een betonlook vloer bestaat uit kunststof is het bovendien geschikt om vloerverwarming in aan te brengen en is de vloer zeer gemakkelijk schoon te houden. Niet verrassend dus dat de betonlook niet meer weg te denken is uit het interieur van nu.

Wat is betonlook?

Betonlook, is een mortel op basis van cement en kunsthars. De materialen worden bij vermenging en uitdroging zeer hard, daarom is betonlook ook in dunne lagen (2-3 mm) goed geschikt om toegepast te worden op wanden, vloeren en badkamermeubels. De betonlook wordt op kleur gebracht met pigmenten. Door het gebruik van pigmenten kunnen wij exclusieve kleuren maken.
Het product wordt waterdicht door een impregneerlaag en een beschermende coating.
Lees ook meer over de uitmuntende eigenschappen en voordelen van Beal Mortex.

Voordelen betonlook:

Watervast

Dankzij de unieke samenstelling van de microcement en de coating is deze gegarandeerd waterdicht en zelfs zonder kitnaden toe te passen in jouw badkamer of keuken.

Slijtvast

De applicaties worden na het aanbrengen van een coating krasbestendig, waterafstotend en vuil werend. Dankzij deze coating is de betonlook/microcement de beste oplossing voor jouw aanrechtblad, tafelblad of zelfs jouw vloer.

Naadloos

In tegenstelling tot tegels heeft betonlook geen voegen. Zeker in jouw badkamer is dit een groot voordeel. Nooit meer beschimmelde voegen of doorslaand vocht. Betonlook is dus perfect schoon te houden.

Hygiënisch

Betonlook is een alkalische afwerking. Het is van nature schimmelwerend en trekt geen bacteriën aan. Hierdoor is het uitermate geschikt voor jouw keuken of badkamer.

Renovatie over bestaand tegel- of stucwerk

Ben je uitgekeken op je huidige badkamer, keuken of toilet? En heb je geen zin in hak- en breekwerk of om langdurig in de rommel zitten? Een complete verbouwing is lang niet altijd nodig, waardoor je kosten en tijd kunt besparen! Het is heel goed mogelijk om betonlook aan te brengen over bestaande tegelwanden en -vloeren of stucwerk, of om een combinatie te maken van betonlook met andere tegels. De ondergrond van het tegelwerk moet wel stabiel zijn, maar wij kunnen ook plaatselijk wat reparaties uitvoeren zodat de betonlook probleemloos kan worden toegepast. Betonlook wordt in meerdere dunne lagen opgebouwd tot totaal 2-3 mm.
Prijsindicatie voor wanden: €180,- per m2, ondergrond bestaand tegelwerk. Ondergrond vlak stucwerk op cementbasis: €130,- per m2 . Per uitwendige hoek Lm1 (lengte meter): €27,- Nisjes per stuk: €175,-. Badmeubels en het bekleden van tabletten (aanrecht- en keukenbladen): prijs op aanvraag. Voor de vloeren in een badkamer is de prijs afhankelijk van de afmetingen, de ondergrond, en een mogelijke afwijkende kleur ten opzichte van de wand. We kunnen je een exacte prijs geven nadat wij de bestaande situatie hebben beoordeeld.

Prijzen betonlook:

De kostprijs van het aanbrengen van betonciré/betonstuc is afhankelijk van de ondergrond, het aantal vierkante meters en de moeilijkheidsgraad. Voor een betonlook vloer vanaf 50 m2 begint de prijs bij € 70,- per m2.
Betonlook/betonciré wanden decoratief buiten de badkamer: vanaf € 80,- per m2. Betonlook wanden in natte ruimtes met als ondergrond vlak stucwerk op cementbasis: vanaf € 130,- per m2.
Wij adviseren je graag. Kom kijken, ervaren en voelen in onze showroom in Waalre. Wij zorgen ervoor dat jouw project ter plaatse wordt beoordeeld door één van onze specialisten. Op deze manier kunnen we een correcte en eerlijke offerte voor je uitbrengen, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.
betonlook badkamerwand

Onderhoud betonlook

Het schoonmaken van betonlook is over het algemeen vrij eenvoudig. Met een natuurlijke allesreiniger kan de betonlook gewoon gereinigd worden. Ben voorzichtig met schurende schoonmaakmiddelen en antikalk middelen. Voorkom dat de speciale coatinglaag beschadigd raakt. Deze coating zorgt ervoor dat er geen vocht en vuil in het stucwerk kan trekken.
Chloor en bleekmiddelen mogen niet gebruikt worden. Deze kunnen de coating aantasten. Wij leveren een onderhoudsset om de coating op de juiste manier te onderhouden.
Elke betonlook, afgewerkt met coating/lak, dient na 5-10 jaar (afhankelijk van het gebruik) opnieuw voorzien te worden van een coating/lak. Laat je goed voorlichten door een van onze specialisten.